Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. „Възраждане“ подава сигнал до прокуратурата срещу повече от 800 учители, обявили се против ЛГБТ поправките

Политика

„Възраждане“ подава сигнал до прокуратурата срещу повече от 800 учители, обявили се против ЛГБТ поправките

Възраждане подава сигнал до прокуратурата срещу повече от 800 учители, обявили се против ЛГБТ поправките - Tribune.bg

„Възраждане“ подава сигнал до прокуратурата срещу над 800 учители, директори и училищни психолози, защото са се обявили против забраната на „ЛГБТ пропагандата“ в училищата.Това съобщи лидерът Костадин Костадинов във видео на страницата си. Педагозите са се включили в петиция срещу промените в Закона за предучилищното и училищното образование, с която беше забранена „пропагандата, популяризирането и подстрекаването“ на „нетрадиционна сексуална ориентация“ и „определянето на полова идентичност, различна от биологичната“ в училищата и детските градини.

„Днес излезе кратък списък от 23 педагози. Този списък е направен от самите учители и е публичен, извъднъж се оказа „черен“. Това е списък на хора, които искат да нарушават закона. Хората, които не искат да спазват законите, как ги наричаме? Престъпници, естествено“, каза Костадинов. Той обясни, че повечето от подписалите се учители, директори и психолози са от София.

МОН: Няма да бъде допусната репресия към учители, ученици и родители

„Има ли някой от вас, който би пуснал детето си в училище, в което присъства учител, управлява се от директор или има училищен психолог, който е сложил подписа си под тази подписка?“, попита лидерът на партията.

„Ние нанесохме удар на ненормалността в България и този удар получи отзвук по целия свят. Ние мислихме да пуснем сигнал до прокуратурата в края на август, но благодарение на медиите вече знаете, че има 800 човека в училищата, които искат да прокарват хомосексуална пропаганда. Докога ще продължаваме да мълчим“, попита Костадинов.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети